knop-bellen knop-mailen knop-route

hondje

Er zijn vele ingrepen waarbij een scopie grote voordelen heeft ten opzichte van een traditionele snede. Doordat het overzicht veel beter is en de situatie wordt uitvergroot op het Tv-scherm kunnen we netjes en precies met kleine instrumenten werken. Dat voorkomt veel complicaties en gaat sneller, gemakkelijker en schoner. Voordelen hiervan zijn dan ook een veel kortere narcosetijd, nauwelijks pijn, geen nabloeden en minder of geen bevuiling (contaminatie). Je kunt je voorstellen dat bij het verwijderen van een tumor of ontsteking uit de buik- of borstholte kwaadaardig materiaal elders terecht kan komen en daar weer schade aanricht. Netjes en precies kunnen werken is dus heel belangrijk.

Voorbeelden van het gebruik van de scope (camera) Naast kijkoperaties zijn er ook andere situaties waarbij kijken met een scope en behandelen samen gaan. Bijvoorbeeld bij processen in het oor, de neus, de maag en darmen, mond en keelholte of de longen. Een klein stukje gras diep in het oor is nu gemakkelijk te zien en te verwijderen. De kijkoperatie wordt veel gebruikt bij gewrichtsbehandelingen, blaassteen verwijderen, het verwijderen van tumoren of andere processen in de buik en borstholte of het nemen van een klein stukje weefsel voor nader onderzoek bijvoorbeeld van de lever. Ook bij routine operaties zoals sterilisatie en het preventief vastzetten van de maag gebruiken we alleen nog de kijkmethode. Sterilisatie van een hond Bij de traditionele manier wordt er een snede gemaakt waar de chirurg met zijn hand helemaal in kan. Er wordt aan de baarmoeder en eierstokken getrokken zodat deze buiten de buik kunnen worden afgebonden. De teef heeft uiteindelijk een grote wond en moet een week rustig aan doen zodat de wond genoeg tijd krijgt om te genezen.

Bij de kijkoperatie wordt de buik een beetje opgeblazen met een speciaal gas en kunnen de eierstokken via 2 kleine gaatjes worden verwijderd.

De twee piepkleine wondjes worden zonder zichtbare hechtingen dichtgezet. Zo heeft ze er later geen last van. Binnen een dag is je huisdier weer de oude. Al met al hoeft je hond van deze sterilisatie dus eigenlijk geen pijn te hebben!

Ook als de baarmoeder ontstoken is of erg veranderd gebruiken we deze methode, alleen heeft je hond dan 3 gaatjes. Natuurlijk is ervaring en de juiste apparatuur heel belangrijk. Wij doen voeren dan ook dagelijks kijkoperaties uit. Van de sterilisatie staat zelfs een filmpje op onze website: www.sterilisatiehond.nl


Elke eerste dinsdag van de maand kunt u uw hond laten steriliseren tegen een gereduceerd tarief, klik hier voor een overzicht van de data. 

Prijzen zijn afhankelijk van het gewicht van uw hond, bel ons voor informatie en/of een afspraak